Perşembe
Nisan, 18
Ana SayfaHaberler2019 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Toplantısı Yapıldı

2019 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Toplantısı Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen sağlıkta kalite değerlendirmelerine yönelik, “Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Bilgilendirme Toplantısı” 3 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’in katılımı ile gerçekleşen eğitime yaklaşık 600 sağlıkta kalite değerlendiricisi ve değerlendirici adayı katılım sağladı. Toplantı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gündüz’ün konuşmaları ile açıldı. Bakan Yardımcısı Güven, Bakanlıkça sağlık alanında, insana hizmeti merkezde konumlandırarak, hasta odaklı sağlık hizmetini amaç edinerek küresel değişime öncülük eden bir Türkiye hedefi ortaya konduğunu ifade etti. Bu kapsamda tüm sağlık kuruluşlarında uluslararası düzeyde, hasta ve çalışan güvenliğini ve memnuniyetini esas alan sürdürülebilir, etkili, kaliteli ve hakkaniyete uygun bir şekilde sağlık hizmeti sunulmasının amaçlandığını ifade ederek, bu görevin sağlıkta kalite değerlendiricileri tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Toplantıda sağlıkta kalite standartları’nda yapılan revizyonlar, değerlendirme sürecinde elde edilen geribildirimler, yeni dönemde uyulması gereken kurallar, mevzuattaki değişiklikler, değerlendirici performansı, değerlendirmelerde dikkat edilmesi gereken hususlar ile yeni dönemde Bakanlık hedefleri ele alındı.