Cumartesi
Nisan, 20
Ana SayfaManşet2017 SGK Sözleşmesi Başvurusu Öncesi Ödenmesi Talep Edilen Sözleşme Ücretlerine İlişkin Duyuru

2017 SGK Sözleşmesi Başvurusu Öncesi Ödenmesi Talep Edilen Sözleşme Ücretlerine İlişkin Duyuru

02.12.2016 tarihli yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi Hakkında Duyurusu uyarınca 14.12.2016 tarihi öncesinde 2017 SGK Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi başvuru taleplerini içeren dilekçe ve eklerini SHS’ler bağlı bulundukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine iletmiştir. Dolayısıyla 01.01.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak “Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi” başvurusunu SHS’ler tamamlamıştır.

Bilindiği üzere 19.12.2016 tarihli duyuru ile yayınlanan “Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar” ın yürürlük tarihi 01.01.2017 olarak belirlenmiş olup “Sözleşme ücretlerine ilişkin hususlar” başlıklı 10. maddesinde “Ek-1 listesinde yer alan sözleşme ücreti alınır.” denilmektedir. Fakat aynı usul ve esasların “Geçiş hükümleri” başlıklı 13. maddesinde ise; “Bu usul ve esasların yürürlüğe girdiği tarihten önce Kuruma yapılan başvurular, bu usul ve esaslar kapsamında değerlendirilmez.” hükmü yer almaktadır.

Yine 27.12.2016 tarihli derneğimiz web sitesinde yayınlanan “SGK Sözleşme Ücretine İlişkin Dilekçe Örneği” konulu duyuruda da belirtildiği üzere;

Sözleşme başvurularının 14.12.2016 tarihinden önce tamamlanmış olması nedeniyle, 2017 yılı için yapılacak sözleşmelerin, anılan Usul ve Esaslara göre ücrete tabi olmaması gerektiği yönünde bilgilendirme yapılmış ve dilekçe örneği ile İl SSGM’lerine itiraz edilmesi önerilmişti.

Buna rağmen bazı İl Müdürlükleri tarafından sözleşme başvurusu öncesinde ilgili ücretin ödenmesi ve dekontun başvuru belgelerine eklenmesi talep edilmektedir.

Derneğimiz tarafından Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne, 2017 yılı için söz konusu sözleşme ücretinin talep edilmemesi ve Özel Sağlık Hizmet Sunucularının mağduriyet yaşamaması için İl Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerinin bilgilendirilmesi yönünde yazı yazılmıştır.

Ancak sonrasında SGK Başkanlığı’nca yeni yayınlanan duyuru ile itiraza konu olan madde değiştirildiğinden sözleşme ücretlerinin belirlenen şekilde ödenmesi gerekliliği doğmuştur.

Sektörümüze önemle duyurulur.