Cuma
Mart, 29
Ana SayfaHaberler2017 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Sözleşmeleri

2017 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Sözleşmeleri

SGK tarafından 2017 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Sözleşmeleri Hakkında Duyuru yayınlandı.

Duyuru için: 2017 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Sözleşmeleri Hakkında Duyuru


 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2017 YILI AYAKTA TEDAVİDE KULLANILAN HAZIR TIBBİ MALZEME SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ MÜESSELERİNİN DİKKATİNE

Bilindiği üzere 2017 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzeme Sözleşmesi” 23/12/2016 tarihinde Kurum web sayfasında yayımlanarak 02/01/2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. 01.06.2017 tarihinde düzenlenen Ek-1 sözleşme ile revize edilmiştir.

Ek-1 sözleşmenin 5. maddesi “Sözleşmenin (5.1.) Faturaların düzenlenmesi başlıklı bölümünde (5.1.4) maddesinden sonra gelmek üzere; (5.1.5.) maddesi “Trafik kazası, iş kazası, meslek hastalıkları ve adli vaka durumlarında her hasta için ayrı ayrı fatura, (…..) manuel düzenlenmesi gerekmektedir. Bu grup faturalar örnekleme yapılmaksızın tamamı incelenir.” şeklinde düzenlenmiştir.

Bu nedenle satış merkezleri reçete kayıt ekranında bulunan provizyon türünden trafik kazası, iş kazası, meslek hastalıkları ve adli vaka durumlarından reçeteye uygun olan türü seçerek kayıt yapacaktır. Kayıt edilen reçetelere ilişkin icmal listesini döküp Kuruma fatura düzenleyecektir. Satış merkezi ekranında söz konusu durumlara ilişkin dökümler ayrı ayrı görüntülenemeyecek olup, inceleyici ekranında trafik kazası, iş kazası, meslek hastalıkları ve adli vaka durumlarına ilişkin icmal (hasta döküm) listeleri ayrı ayrı görüntülenecektir. 01.08.2017 tarihinden itibaren provizyon türü seçildiğinde satış merkezleri her provizyon türüne ait icmal(hasta döküm) listelerini sistemden dökerek (her grup için bir icmal listesi alınarak her grup için tek) fatura düzenleyecektir.