Cumartesi
Nisan, 27
Ana SayfaHaberler8. Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantısı Öncesinde Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

8. Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantısı Öncesinde Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bu yıl 8.si gerçekleşecek Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları (OHSAD Kurultayı), 27-29 Nisan 2017 tarihleri arasında Sueno Deluxe Belek-Antalya’da gerçekleşecek. Türkiye’nin en büyük özel sektör sağlık buluşması niteliğini taşıyan etkinlik, hastane üst düzey yöneticisi ve satın alma direktörlerini sektörle buluşturacak.

Etkinlikte, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Özel Hastaneler, Kamu Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Sağlık Kuruluşları ve Sigorta Şirketleri, sağlık sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için bir araya gelecek.

8. Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantısının öncesinde kurultayın daha verimli ve etkin bir şekilde gerçekleşebilmesi için Danışma Kurulu oluşturuldu ve kurul 26 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da bir araya geldi. Sağlıkta Ortak Gelecek Vizyonu ile OHSAD Kurultayı 2017’de ele alınacak konular değerlendirildi.

OHSAD Yönetim Kurulu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya şu firmalar katıldı: Berk Sağlık, Bilgi Sistemleri, Çapa Medikal, Deloitte, Doğsan İplik, EMS Mobil Sistemler, Erenler Medikal, GE, Gladius Medikal, GMS, Honnes Sağlık, Intermedia Yazılım, İncekaralar, Meditaş A.Ş., Mesitaş Medikal, MTS Medikal, Octamed , Philips, PWC , Samsung Elektronik, Sesa Elektronik, Siemens , Simeks, TechnoPC, Toshiba TR, Turkcell Global , Türk Telekom, Vademecum, Yücel Elektronik.

Danışma Kurulu Toplantısında konuşan ve Türkiye’deki genel sağlık sisteminin işleyişi ve yapısı hakkında genel bir değerlendirme yapan OHSAD Genel Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat, sağlığın bir yanda doktorlar, bir yanda patronlar, bir yanda yöneticiler, bir yanda sağlık çalışanlarının olduğu çok büyük bir endüstri olduğunu belirtti.

Bu endüstride tedarikçilerin de önemli bir rolü olduğunu ve tedarikçilerin olmadığı bir dünyada sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirilemeyeceğini ifade eden Dr. Bahat, “Bu etkinliğin en önemli konusu itibar… Güncel sorunların belirlendiği vizyoner bir kurultay yapmamız gerekiyor. Burada şehir hastaneleri önemli… Sektöre neler getireceğini merak ediyoruz? Bu projelerin tutması için bir katkı sağlamamız lazım. Öte yandan bize de bir zarar vermemesi gerekiyor. Güçlü bir ses çıkarılabildiği takdirde problemler birlikte ve daha hızlı çözülebilir” dedi.
Dr. Bahat ayrıca, özel sektör memnuniyet oranlarının yüksek olduğunu değinerek, memnuniyet konusunda Nielsen araştırma şirketi ile yapılacak PR çalışması ve değerlendirmelerin 8. OHSAD Kurultayında açıklanacağını söyledi.

Toplantıda ayrıca firma temsilcileri Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantılarına katılımdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Firma ve sektör temsilcileri aynı zamanda 8. OHSAD Kurultayı için görüş ve önerilerini açıkladı.

OHSAD’ın Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin yüzde 30-35’ini gerçekleştiren sağlık kurumlarının temsilcisi olduğunu ve 42 yıldır tedarik hizmetleri verdiğini belirten Zekeriya Avşar (Çapa Medikal), “Türkiye’de sağlıkta kartların dağıtıldığını görüyorum. Özal dönemi, 2003 yılı ve şu an için kartların tekrar dağıtıldığını söyleyebilirim. Özel Sektörün en büyük tedarikçileri arasındayım ve OHSAD Kongresini önemsiyorum. Sektörün iyi, stabil ve büyüme odaklı olması halinde bizlerin de büyüyebileceğini biliyorum” şeklinde konuştu.

Serkan Tarmur (PWC) ise, küresel düzeyde yeni iş modellerine dikkat çekerek “Kurumsallaşma” ve “Teknoloji ve dijital çözümler” odaklı konu başlıklarını önerdi. “Odak Grup” niteliğinde etkinlikler ile uzun ve orta vadeli trendlerin konuşulacağı panellerin verimli olabileceğini belirtti.

Workshopların belirli spesifik problemlere yönelik çözüm odaklı bir kurgu ile ele alınmasının iyi olacağını söyleyen Engin Rutkay (İncekaralar), kongrenin sektör temsilcileri ile yüz yüze irtibatı kolaylaştıran bir zemin sunduğunu ifade etti. Tedarikçi firmaların “Tedarik Çalıştayı”nda söz almaları gerektiğini değinerek bunun firmalar için seslerini duyurma konusunda bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Kurultayın sadık katılımcıları olduğunu kaydeden Bahar Suman (Simeks), “Geçmiş senelere kadar distribütörlük yaparken ilaç ve yönetim sistemlerini üreten bir şirkete dönüştük. Özel sektörde de 3-4 tane hastanemiz oldu. İlaç ve Yönetimi’nin büyük bir pay aldığı aşikar. İlaç ve malzemede ortak toplu satın alma modellerine dair dünyada örnekler var” dedi.

Kardiyoloji odaklı 50 yıla merdiven dayayan bir firma olduklarını söyleyen Sevinç Ertan (Sesa Elektronik), başta pazar imkanları olmak üzere üreticilerin Türkiye’de geliştirilmesi gerektiğini belirterek sağlığın herkesi ilgilendirdiğini belirterek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına da kurultayda yer verilebileceğine dikkat çekti.

Kurultay katılımcılarının Türkiye’deki önemli aktörler olduğunu ve her yıl desteklemeye özen gösterdiklerini kaydeden Yelda Ulu Coleen (GE), “özel sektörde güncel konular neler, ortak akıl toplantısına kimler katılıyor, tıbbi tedarik zincirinde geri ödemeler ile ilgili Sağlık Bakanlığı katılımcıları ile bir çalışma yapılabilir mi”, sorular ile kongre önerilerine katkı sağladı.
Kurultayda bilişim üzerine bir panelin olmasının önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Kılcı (Bilgi Sistemleri), kurultaya hastane yöneticilerinin yanı sıra bilişim ile ilgili kişilerin de katılması gerektiğini belirtti.

İleriki süreçte daha verimli çalışmak adına ortak bir e-platform üzerinden talep toplamanın işleyişi kolaylaştıracağını belirten Alp Göbeklioğlu (GMS) “Yılda bir defa toplantı yaptığımızda yoğun Türkiye gündeminden dolayı güncelimizi kaybediyoruz. Daha fazla gündemde değişen konuları sıklık derecesi artmış bir şekilde ele alabilir miyiz? Daha fazla ve interaktif bir şekilde gidilebilmeli” dedi.

OHSAD DANIŞMA KURULU TOPLANTISI